Nešto ljetno, nešto fino – naučite izraditi veganski sushi

28 Srp 2020 17:30 - 20:30

Konichiwa! Na radionici izrade veganskog sushija naučite izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi – i sve isprobajte!

Upravo zato jer je sushi savršena ljetna hrana za vruće dane, nova ZMAG-ova radionica posvećena je izradi upravo te japanske delicije – ali u veganskoj varijanti. U utorak, 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, od 17:30 do 20:30 h, održat će se radionica izrade veganskog sushija, pod vodstvom Kruna Vuljara.

Na radionici ćete naučiti pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). A na kraju radionice slijedi najbolji dio – isprobavanje suhija!

Voditelj radionice Kruno Vuljar nekadašnji je sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja. Od prošle godine počeo je s intenzivnim uzgojem povrća za prodaju i dostavu na kućni prag po GSR modelu.

Broj sudionika radionice je ograničen.

Cijena radionice: 150 kn

Prijavite se: putem online obrasca

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.