55+ Radionica kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica

23 Ožu 2019 10:00 - 24 Ožu 2019 14:00

Imate više od 55 godina? Želite kreativno iskoristiti tekstilni otpad i plastične vrećice bez da zagadite okoliš? Ovo je radionica za vas!

Radionica kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica održat će se, pod vodstvom Mateje Medić iz ZMAG-a, 23. i 24. ožujka 2019. s početkom u 10 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Radionica je dio programa participativnog kulturno-umjetničkog projekta Muzeja – Skrojene budućnosti – namijenjenog osobama starijim od 55 godina, a usmjerena je na stjecanje vještina kreativnog iskorištavanja tekstilnog otpada putem recikliranja i na širenje znanja o novim oblicima samoorganiziranja kroz DIY (uradi sam) praksu.

Sudionici će na radionici naučiti kako se „riješiti“ tekstilnih predmeta i plastičnih vrećica nagomilanih u ormarima, a da pritom ne zagađuju okoliš. Okolišu će tako napraviti uslugu, a sebi izraditi novu torbu, nakit ili neki drugi zanimljiv predmet.

Tekstilna industrija jedan je od najvećih onečišćivača okoliša. Pored negativnih posljedica proizvodnje, veliki problem predstavlja i gospodarenje tekstilnim otpadom. Prema statističkim podacima svako kućanstvo godišnje proizvede 4 kg tekstilnog otpada, a čak 90% otpada nastalog unutar kućanstava moglo bi biti ponovno iskorišteno.

Voditeljica radionice je Mateja Medić, modna dizajnerica, sociologinja i filozofkinja. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr. Na radionicu je potrebno donijeti plastične vrećice i pamučnu tkaninu (staru T-shirt majicu).

Radionice su dio projekta Skrojene budućnosti sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju stoji voditeljica projekta Kosjenka Laszlo Klemar (E. kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr; T. 01/4881-614; M. 091/573 0082)