Idemo u Šibenik – ne propustite predavanje Kako sačuvati sjeme iz vlastita vrta

02 Stu 2020 18:00 - 19:30

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku 2. studenog 2020. održat će se predavanje na temu čuvanja sjemena pod vodstvom Sendy Osmičević iz ZMAG-a.


Kako biramo biljke za sjeme, gdje čuvamo sjeme, koliko često moramo regenerirati skladišteno sjeme, kada je sjeme suho, koji su načini čišćenja sjemena, kako testirati klijavosti, kako zaštititi sjeme – pitanja su na koja će, koristeći primjere najčešćih kultura koje uzgajamo u vrtu, odgovoriti predavanje Sačuvati sjeme iz vlastita vrta. Sendy će se u svom predavanju osvrnuti i na Društvenu banka sjemena i upoznati sudionike s mogućnošću i pogodnostima članstva.

Predavanje će se održati u sklopu projekta Zelena knjižnica, a vodit će je Sendy Osmičević, magistar urbanog šumarstva, zaštite okoliša i prirode, permakulturni stručnjak, koordinatorica programa za hranu i voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti u ZMAG-u.

Predavanje se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija. Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.