U Šibeniku se razgovara o dobroj ekonomiji

03 Stu 2020 18:00 - 19:30

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku 3. studenog 2020. održat će se predavanje na temu dobre ekonomije pod vodstvom Vere Gjokaj iz ZMAG-a.

Dobra ekonomija je ona ekonomija koja je dobra. To je ekonomija koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici, stvara obilje prilika i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih, prihvaća odgovornost, a njeguje solidarnost, pravedno koristi i dijeli resurse te poštuje održivost ekosustava. Predavanje će sudionike upoznati s dobrom ekonomijom u ZMAG-u i primjerima dobre prakse iz Europe i svijeta.

Predavanje će se održati u sklopu projekta Zelena knjižnica, a vodit će ga Vera Gjokaj, voditeljica razvojnog programa ZMAG-a.

Predavanje se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija. Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.