Pet kratkih priča i okrugli stol umjetnice Egle Oddo na temu sjemena

14 Stu 2020 12:00 - 13:30

U suradnji ZMAG-a i Galerije Miroslav Kraljević talijanska umjetnica Egle Oddo će, kao nastavak izložbe Pet kratkih priča, na Recikliranom imanju i online putem Zoom platforme održati panel na temu sjemena i biološke raznolikosti.

Talijanska umjetnica Egle Oddo, koja je prošle godine gostovala na Recikliranom imanju gdje je, u sklopu umjetničkog programa projekta Društvena banka sjemena, radila istraživanje na temu politike sjemena, ponovno se vraća u Hrvatsku. U Galeriji Miroslav Kraljević 12. studenoga 2020. otvara se njezina samostalna izložba Pet kratkih priča (Five Short Stories) na kojoj će predstaviti nelinearni narativ koji uključuje elemente njenog transdisciplinarnog istraživanja usredotočenog na biljno sjeme kao element koji prožima vrste i preispituje vitalnost ravnoteže koja regulira biosferu. Uz izložbu, Egle Oddo će 13. studenoga održati i seriju performansa u Martićevoj ulici i oko HDLU-u te 14. studenoga od 12 do 13:30 sati panel na Recikliranom imanju i online putem Zoom platforme. 

Na panelu Suradnja civilnog društva i znanstvene zajednice: zajednički ciljevi i budući rad Sendy Osmičević i Marija Zrnić iz ZMAG-a ispričat će priču o Društvenoj banci sjemena, talijanski genetičar prof. Salvatore Ceccarelli govorit će o ulozi biološke raznolikosti u uzgoju biljaka promišljajući složenost i specifičnost pojedinih lokacija i izazove klimatskih promjena, povećanja ljudske populacije, održavanja ljudskog zdravlja i prehrambenog suvereniteta, dok će se profesorica Anna Scialabba osvrnuti na svoja iskustva pokretanja Banke sjemena na Sveučilištu u Palermu i izazove očuvanja biološke raznolikosti na Siciliji.

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.