Priključite se online predavanju i naučite sačuvati sjeme iz vlastita vrta

19 Stu 2020 17:00 - 20:00

Online predavanje na temu čuvanja sjemena, pod vodstvom Sendy Osmičević iz ZMAG-a, održat će se 19. studenog 2020. s početkom u 17 h.

Kako biramo biljke za sjeme, gdje čuvamo sjeme, koliko često moramo regenerirati skladišteno sjeme, kada je sjeme suho, koji su načini čišćenja sjemena, kako testirati klijavosti, kako zaštititi sjeme – pitanja su na koja će, koristeći primjere najčešćih kultura koje uzgajamo u vrtu, odgovoriti predavanje Sačuvati sjeme iz vlastita vrta. Sendy će se u svom predavanju osvrnuti i na Društvenu banku sjemena i upoznati sudionike s mogućnošću i pogodnostima članstva.

Predavanje možete pratiti online na poveznici: ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp

Predavanje će se održati u sklopu projekta Zelena knjižnicaa vodit će ga Sendy Osmičević, magistar urbanog šumarstva, zaštite okoliša i prirode, permakulturni stručnjak, koordinatorica programa za hranu i voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti u ZMAG-u.

Predavanje se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija. Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.