Nova radionica za vrtlare početnike – Uzgoj povrća i cvijeća iz sjemena – ODGOĐENO

22 Ožu 2020 10:00 - 22 Vel 2020 14:00

Na drugoj radionici u nizu iz serije radionica vrtlarenja za početnike naučite kako uzgojiti povrće i cvijeće iz sjemena.

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH, ZMAG-ove radionice vrtlarenja za početnike odgađaju se do daljnjeg. O novom terminu događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Zahvaljujemo na razumijevanju!

U nedjelju, 22. ožujka 2020., od 10 do 14 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održat će se još jedna radionica za vrtlare početnike, ovaj put na temu uzgoja povrća i cvijeća iz sjemena.

Radionica Uzgoj povrća i cvijeća iz sjemena, pod vodstvom permakulturista Petre Turčić i Kruna Vuljara, obuhvatit će teme sijanja sjemena u kontejnere, odabira vremena sijanja prema vrstama, povoljnih uvjeta za presadnice, pripreme tla za sijanje direktno u tlo , supstrata za korištenje, pikiranja presadnica i zalijevanja. Također, sudionici će izraditi i gredicu bez kopanja te kući ponijeti teglicu u koju su zasijali svoju omiljenu vrstu.

Petra Turčić i Kruno Vuljar završili su ZMAG-ov 72-satni tečaj permakulture i Akademiju prirodne gradnje. Od tada prakticiraju permakulturu i vode radionice vrtlarenja i predavanja o permakulturi. Ove godine su počeli s intenzivnim uzgojem povrća za prodaju i dostavu na kućni prag po GSR modelu.

Cijena radionice: 150 kn

Prijavite se: putem online obrasca

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Neven Petrović