Naučite kako kompostirati kod kuće – besplatna online radionica kompostiranja

08 Pro 2020 17:00 - 18:00

Mislite da je kompostiranje u stanu nemoguća misija? Ova radionica će vas razuvjeriti i pokazati vam da je kompostiranje lako, jednostavno i super!

Besplatna radionica kompostiranja održat će se u utorak, 8. prosinca 2020., od 17 do 18 sati, online putem platforme Zoom. Na radionici kompostiranja učit ćemo što je to kompost, zašto vrijedi kompostirati, kako se kompost pravilno stvara i što se sve može odlagati u komposter. Voditeljica radionice je Sendy Osmičević, voditeljica Društvene banke sjemena i programa za hranu u ZMAG-u.

Kompostiranje je prirodan proces razgradnje biomase i događa se svugdje oko nas, a možemo ga jednostavno pokrenuti imitacijom prirodnih uvjeta i to u vlastitom stanu. Zbrinjavanjem vlastitog biootpada rasterećujemo sustav gospodarenja otpadom i smanjujemo ukupnu količinu biomase na odlagalištima. Na taj način direktno doprinostimo i smanjenju emisije stakleničkih plinova koji nastaju na deponijima. Kompostiranje je najbolji način na koji pojedinac može pomoći spasiti naš planet uz malo truda i skoro nimalo troškova.

Prijavite se: putem online obrasca

Radionica kućnog kompostiranja održava se u sklopu događanja Mjesec naše dobre hrane kojeg organizira udruga ZMAG, a podržava Rosa Luxembourg Stiftung. Prijave na radionicu su obavezne, a primaju se do ponedjeljka, 7. prosinca 2020.