Nakon drugo vremena vraća se ZMAG-ova radionica vrtlarenja za početnike

08 Ožu 2020 10:00 - 14:00

Seriju ZMAG-ovih radionica vrtlarenja za početnike započinje radionica Osnove permakulturnog dizajna vrta.

U nedjelju, 8. ožujka 2020., od 10 do 14 sati u Joyful Place edukacijskoj dvorani u sklopu restorana u Radićevoj 9 u Zagrebu, održat će se radionica za vrtlare početnike Osnove permakulturnog dizajna vrta, pod vodstvom Petre Turčić i Kruna Vuljara koji se permakulturnim vrtlarenjem bave pet godina. Radionica će obuhvatiti teme permakulturnog dizajna vrta, određivanja pozicije gredica i promatranja terena, permakulturnog vrtlarenja, tipova gredica, plana uzgoja i planiranja vrta kroz sezonu (plodored).

Radionica Osnove permakulturnog dizajna vrta prva je u nizu radionica vrtlarstva za početnike i jedina koja se održava u gradu. Ostale radionice koje slijede u ožujku, travnju, svibnju i rujnu održavat će se na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Petra Turčić i Kruno Vuljar završili su ZMAG-ov 72-satni tečaj permakulture i Akademiju prirodne gradnje. Od tada prakticiraju permakulturu i vode radionice vrtlarenja i predavanja o permakulturi. Ove godine su počeli s intenzivnim uzgojem povrća za prodaju i dostavu na kućni prag po GSR modelu.

Cijena radionice: 150 kn

Prijavite se: putem online obrasca

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Neven Petrović