Mjesec naše dobre hrane: besplatna projekcija dokumentarnog filma Kiss the Ground

19 Pro 2020 16:00 - 18:00

Inspirativan dokumentarac koji otkriva jedno od osnovnih rješenja za svjetsku klimatsku krizu, Kiss the Ground, prikazuje se u sklopu događanja Mjesec naše dobre hrane

Besplatna projekcija filma Kiss the Ground održat će se u kinu Tuškanac, 19. prosinca 2020. s početkom u 16 sati. Dokumentarac istražuje kako su obrađivanje tla i upotreba pesticida u industrijskoj poljoprivredi doveli do velikog problema erozije tla koji direktno uzrokuje negativne posljedice u zdravlju planeta i ljudi. Iako se u borbi protiv klimatskih promjena naglasak najčešće stavlja na zrak, znanstvenici i slavni aktivisti u ovom filmu objašnjavaju zašto bi upravo tlo moglo biti ključno za uspjeh u stabilizaciji Zemljine klime, obnavljanju izgubljenih ekosustava i stvaranju dovoljnih zaliha hrane za čovječanstvo. Autori filma rješenje pronalaze u regenerativnoj poljoprivredi, poljoprivrednoj praksi namijenjenoj jačanju i zaštiti zdravlja oštećenog tla kojim možemo uzgajati zdravije biljke te posljedično pozitivno utjecati na klimatske promjene.

Film su režirali Joshua Tickell i Rebecca Harrell Tickell, autori i drugih nagrađivanih društveno osviještenih dokumentarnih filmova poput The Big Fix i Pump, a u filmu se pojavljuju slavni aktivisti poput Woddyja Harrelsona, Gisele Bündchen, Jasona Mraza, Iana Somerhaldera i mnogi drugi.

Film će biti prikazan s podnaslovima na hrvatskom jeziku. Zbog epidemioloških mjera broj ulaznica je ograničen. Besplatne ulaznice bit će moguće preuzeti na blagajni kina Tuškanac pola sata prije početka projekcije. 

Projekcija filma Kiss the Ground održava se u sklopu događanja Mjesec naše dobre hrane koje organizira udruga ZMAG, a podržava Rosa Luxembourg Stiftung.