Kako ispravno njegovati biljke? Nova radionice za vrtlare početnike odgovara baš na to pitanje

Njega biljaka tema je nove radionice za vrtlare početnike koja će se održati u subotu, 4. srpnja 2020., od 9:30 do 14 sati u novom ZMAG-ovom vrtu u Vukomeriću.

Na ovoj radionici, kroz koju će vas voditi permakulturisti Petra Turčić i Kruno Vuljar, naučit ćete kako ispravno brinuti o biljkama, uključujući i sve što trebate znati o rezanju zaporaka, potpornjima, mrežama, usmjeravanju, dognojavanju, malčiranju, okopavanju i pljevljenju. Također, važna tema radionice bit će i biljke zaštitinice, dobrobiti raznolikosti i polikulturnog vrta, važnost plodoreda te prirodna sredstva zaštite. Uz to, sudionici će naučiti kako izraditi kompostni čaj, nutritivno bogat, tekući dodatak tlu koji potiče zdrav rast biljaka i osigurava njihovu zaštitu. Kompostni čaj je tekućina koja nastaje nakon namakanja male količine komposta u vodi u koju je dodana hrana za mikroorganizme te dodavanja kisika kako bi mikroorganizmi imali sve uvjete za reprodukciju.

Petra Turčić i Kruno Vuljar završili su ZMAG-ov 72-satni tečaj permakulture i Akademiju prirodne gradnje. Od tada prakticiraju permakulturu i vode radionice vrtlarenja i predavanja o permakulturi. Ove godine su počeli s intenzivnim uzgojem povrća za prodaju i dostavu na kućni prag po GSR modelu.

Cijena radionice: 150 kn

Prijavite se: putem online obrasca

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.