Idemo na 10. Zeleni dan Hrvatske komore arhitekata

14 Svi 2019 11:45 - 13:00

Organsko graditeljstvo – praktično korištenje prirodnih, lokalnih i nisko procesuiranih materijala za održivo graditeljstvo naziv je ZMAG-ovog predavanja u sklopu 10. Zelenog dana Hrvatske komore arhitekata.

ZMAG će biti jedan od gostiju na 10. Zelenom danu Hrvatske komore arhitekata koji će se održati u utorak, 14. svibnja 2019. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER (Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat). U sklopu događanja Matko Šišak, osnivač ZMAG-a i voditelj Recikliranog imanja u Vukomeriću održat će predavanje Organsko graditeljstvo – praktično korištenje prirodnih, lokalnih i nisko procesuiranih materijala za održivo graditeljstvo s početkom u 11 i 45 sati.

Ovim jubilarnim 10. Zelenim danom Hrvatska komora arhitekata želi tematizirati upravo našu okolinu, kojoj je potrebna sva naša usmjerenost. Tematskim sklopom obuhvatit će se regenerativni procesi u urbanizmu, u prostoru te u detalju, u materijalima. Na pretežno hrvatskim primjerima pokazat će se kako briga za okoliš nije tek trend budućnosti, već se tu i sada ostvaruje.