Društvena banka sjemena ide na more – vidimo se u Zadru

06 Srp 2019 10:00 - 12:00

Ako ste u Zadru (ili u blizini) ne propustite ZMAG-ovo predavanje o Društvenoj banci sjemena, uz malu razmjenu autohtonih sorti sjemena.

Prvi vikend u srpnju ZMAG će provesti u Zadru, gdje će održati predavanje o sjemenu, u organizaciji udruge Eko-Zadar, u sklopu kojeg će predstaviti svoj projekt Društvena banka sjemena. U subotu, 6. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici Zadar ne propustite doznati što je to Društvena banka sjemena, kako postati član/ica i koji sve tipovi banaka sjemena postoje u Hrvatskoj i svijetu.

Predavanje će održati Sendy Osmičević, permakulturistkinja i okolišna aktivistkinja. Magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i Permakulturnu akademiju te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica na projektu Društvena banka sjemena.

Na kraju predavanja održat će se i mala razmjena sjemena na kojoj će se razmjenjivati autohtone sorte sjemena iz organskog uzgoja. Vrata su otvorena i za sve zainteresirane koji nemaju svoje sjeme za razmjenu.

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Neven Petrović