Food Wave trening za mlade - novi val predavanja i radionica u Zagrebu

18 Lip 2022 10:00 - 18:00

Imate između 15 i 35 godina i zanima vas urbano vrtlarenje, a volite i pripremati finu hranu? Pozivamo vas na novi besplatni edukativni događaj u sklopu Zimsko ljetne škole za mlade aktiviste. Ovog puta edukacija će se održati u novouspostavljenom zagrebačkom gradskom vrtu, na lokaciji Gajeva 51A.

Voditeljica Odjela za poljoprivredno zemljište u Gradu Zagrebu i suautorica priručnika Urbano biovrtlartvo, Branka Mrakužić će nam održati zanimljivo predavanje na temu urbanih vrtova. Priručnik se temelji na dugogodišnjim iskustvima autora iz područja vrtlarstva, a posljednjih nekoliko godina i na iskustvima autora iz područja urbanog biovrtlarstva te je usmjeren na edukaciju i stalnu doedukaciju stručnjaka koji se bave ili će se baviti ekološkim vrtlarstvom.

Na vrtlarskoj radionici pod vodstvom naše voditeljice programa hrane i Društvene banke sjemena Petre Pavleke, učit ćemo vrtlarske vještine za urbane vrtlare koji će dobiti uvid u praktične metode vrtlarenja u gradu.

Luna Džidić, biologinja i veganska kuharica koja svoje znanje i iskustvo u botanici već godinama spaja s ljubavlju prema kuhanju i zdravoj prehrani će nas učiti pripremati ukusnu sirovu hranu koja će nas fino i zdravo hraniti u vruće ljetne dane.

Edukacija se provodi u sklopu projekta projekta “Naša dobra hrana” financiranog od zaklade Rosa Luxemburg Stiftung te projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action", za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.

Datum održavanja: 18.6.2022. od 10-18h

Lokacija: Gajeva 51A, Zagreb

Edukacija je besplatna, no zbog ograničenog broja mjesta, obvezne su prijave na sljedećem  LINKU.  

Za sve upite slobodno nas kontaktirajte na:
mateja.medic@zmag.hr
+385 95 573 4658