EdUTOPIJA 21 – modul 1: Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja

01 Vel 2020 10:00 - 16:00

Na prvom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvojIniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja –  sudionici se upoznaju s pojmom održivog razvoja te uče mapirati potencijale i kreirati viziju održivog razvoja svojih lokalnih zajednica. 

U sklopu projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, koji kroz suradnju raznih društvenih aktera radi na stvaranju ekonomske i socijalne kohezije i održivog razvoja lokalne zajednice provodi se edukativni program za odrasle koji se sastoji od ukupno sedam obrazovnih modula zajednički nazvanih Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj. Ovim modulima se razvijaju interdisciplinarne vještine učitelja i nastavnika, zaposlenika udruga civilnog društva, djelatnika javne uprave i zainteresiranih građana za umrežavanje i rješavanje situacija na održiv način, s ciljem stvaranja dugoročne suradnje škola i lokalne zajednice za održivi razvoj. 

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.