Edukacija za mlade "Hrana i grad"

02 Pro 2022 14:00 - 03 Pro 2022 14:00

Imate između 15 i 35 godina i zanima vas urbano vrtlarenje? Prijavite se za sudjelovanje na besplatnim eko vrtlarskim radionicama za mlade i saznajte koje su mogućnosti i izazovi eko uzgoja u gradu.

U novom edukativnom ciklusu "Hrana i grad" imat ćete prilike susresti se s tehnikama permakulturnog vrtlarstva u gradu. Cilj treninga je dobiti opća znanja, pristupe i smjernice kako bi se pojedinci u gradovima ohrabrili i okušali u vrtlarenju te kako bi se premostilo neznanje i stereotipi da uzgoj hrane nije predviđen za urbane sredine.

U petak 2. prosinca 2022., u suradnji s Mjesnim odborom Voćarska, organiziramo predavanje i radionicu "Urbano permakulturno vrtlarstvo", a obuhvatit ćemo teme kao što su izazovi eko uzgoja u gradu, priprema i obogaćivanje urbanog tla za uzgoj, planiranje i vrste gredica te maksimiziranje uroda na malim površinama. 

U subotu 3. prosinca 2022., u suradnji s Pogonom Jedinstvo, organiziramo predavanje i radionicu "Šumski vrt u gradu" gdje ćemo u njihovom prostoru predstaviti koncept trajnih vrtova s nižim zahtjevima za održavanjem, idealnima za užurbanu današnjicu, biljne zadruge i sadnju u slojevima.


1. Radionica i predavanje: Urbano permakulturno vrtlarstvo

VRJEME: 2. prosinca - 14:00 - 18:00h
MJESTO: Mjesni odbor Voćarska, Voćarska cesta 71, Zagreb

2. Predavanje i radionica: Šumski vrt u gradu

VRIJEME: 3. prosinca  - 10:00 - 14:00h
MJESTO: Pogon Jedinstvo - Trnjanski nasip, Zagreb

Edukacija je namijenjena osobama između 15 i 35 godina. Sudjelovanje je BESPLATNO, no broj mjesta je ograničen stoga se potrebno prijaviti na sljedećem linku: https://forms.gle/BH4wPnhwhGA2ixD96.

Edukacija se provodi u sklopu projekta “Naša dobra hrana financiranog od zaklade Rosa Luxemburg Stiftung te projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR) s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.