Doznajte sve o održivoj gradnji i prirodnim materijalima na 5. Konvenciji prirodnog graditeljstva

02 Lis 2021 10:00 - 23:00

U fokusu 5. Konvencije prirodnog graditeljstva su teme održivog graditeljstva, gradnje prirodnim materijalima, obrade industrijske konoplje, permakulturnog dizajna i regenerativne poljoprivrede. 

Peto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održat će se u subotu, 2. listopada 2021. od 10 do 23 h na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante, naručitelje i sve zaljubljenike u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Osmišljena je kao platforma za razmjenu znanja, upoznavanje, promociju inovacija i održivih rješenja, a na svakom svom izdanju predstavlja rad značajnih graditelja, istraživača, praktičara, obiteljskih poduzeća, organizacija i njihove inovativne projekte. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.

Sudionike ovogodišnjeg izdanja očekuju demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, savjetovanje stručnjaka, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, predavanja i diskusije, druženje i umrežavanje, promocija filma, predstavljanje vlastitih inicijativa i projekata s mogućnošću mentoriranja te lokalni specijaliteti i boravak u veličanstvenoj prirodi.

Program:

10 h Zašto, kako i što graditi prirodnim materijalima, Matko Šišak, ZMAG
11 h Održivo graditeljstvo, permakulturni dizajn i regenerativna poljoprivreda u Dalmaciji, Hrvoje Bota, Drustveno poduzeće Održivo d.o.o.
12 h Život na OPG-u Čudesna šuma u srcu Baranje, Mario Romulić, Čudesna šuma
13 h Održivi proizvodi i tehnologija obrade industrijske konoplje, Karlo Josip Andrić, Mario Franić, BioblokEDU & Realfiber
14 h Ručak
15 h Gradnja rocket mass kuhala COB tehnikom – izrada zemljanih materijala u tradicionalnoj rimskoj miješalici, Nicola Barabba, Rovinjsko selo
16 h Demonstacija: rastavljanje kuće od slame na sastavne dijelove i zbrinjavanje materijala, ZMAG tim
17 h Demonstacija: materijali i strojevi za obradu industrijske konoplje, Karlo Josip Andrić Mario Franić, BioblokEDU & Realfiber
18 h Premijera filma 3. Akademija prirodnog graditeljstva 2021.
19 h Pizza Party by Vrki
20 – 23h DJ Party time

Sudjelovanje na Konvenciji je besplatno. Donacije su dobrodošle!

Konvencija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velika Gorica i Husqvarna. Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.