Radionice

Agroekologija

U fokusu tečaja je permakulturni dizajn koji pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za ljudsko društvo, tako i za cjelokupan ekosustav.

Pročitaj više >

Radionica ekološkog vrtlarenja pruža znanja o izradi gredica, pripremi tla, malčiranju, uzgoju presadnica, njege biljaka i čuvanja sjemena.

Pročitaj više >

Serija radionica vrtlarenja za početnike uključuje radionice Osnove permakulturnog dizajna, Uzgoj povrća iz sjemena i presađivanje presadnica, Kako pravilno kompostirati, Njega biljaka i Sve o sjemenu.

Pročitaj više >

Na radionici uzgoja gljiva naučite sve što vam je potrebno za uzgoj gljiva u kućnoj radinosti, kao i razne tehnike uzgoja gljive; na vrećama sa slamom, trupcima, piljevini, otpadu od kave...

Pročitaj više >

Radionica pčelarstva je podijeljena na teorijski i praktični dio, a polaznici na ovoj radionici imaju priliku doznati više o biologiji pčela, tipu košnica i vrsti meda, posjetiti pčelinjak i raditi s pčelama.

Pročitaj više >

Permakulturna akademija ZMAG-ov je program za naprednu edukaciju permakulturaša zamišljen kao nadopuna 72-satnom tečaju permakulturnog dizajna.

Pročitaj više >
Više iz: Agroekologija

Dobra Ekonomija

Na radionici otkrijte kako odabirom stila prehrane i porijeklom hrane koju koristimo utječemo na vlastito zdravlje, okoliš i društvo.

Pročitaj više >
Više iz: Dobra Ekonomija

Prirodno graditeljstvo

Akademija prirodnog graditeljstva je praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste.

Pročitaj više >

Jeftina i vrhunska estetska rješenja često su nam na dohvat ruke, samo ih trebamo znati prepoznati i ohrabriti se da ih izvedemo – na radionici učimo izraditi mozaik.

Pročitaj više >

Gradnja prirodnim materijalima je sve popularnija i u Hrvatskoj – osim teoretskog znanja o ovom tipu gradnje, radionica pruža i ono najvažnije - iskustvo s terena.

Pročitaj više >

Drvo je jedan od najrasprostranjenijih prirodnih materijala koje čovjek koristi od pamtivijeka – na radionici ovladajte tesarskim vještinama.

Pročitaj više >

Raketne peći su poznate po svojoj efikasnosti i jednostavnosti izvedbe – na radionici ih učimo izraditi i oblikovati u skladu s dizajnom interijera.

Pročitaj više >

Zeleni krovovi i vertikalni vrtovi sve više postaju zaštitni znak održive gradnje – na radionici otkrijte prednosti uvođenja živih elemenata u arhitekturu.

Pročitaj više >

Uz pomoć lako dostupnih prirodnih materijala na radionici učimo izraditi kvalitetne boje za zidove i drvene plohe bez toksičnih dodataka.

Pročitaj više >
Više iz: Prirodno graditeljstvo

Edukacije za održivo življenje

Na radionici učimo izraditi vlastita sredstava za njegu, jedno od pomalo zaboravljenih i izgubljenih znanja naših predaka.

Pročitaj više >

Radionica je prvenstveno namijenjene najmlađima kako bi se kod njih potakla svijest o zagađenju koje nastaje uslijed lošeg gospodarenja otpadom.

Pročitaj više >

Na radionici filcanja učimo kako izraditi korisne i lijepe predmete od sirove vune postupkom filcanja vune.

Pročitaj više >
Više iz: Edukacije za održivo življenje