Edukacija

Ulažemo u održivu budućnost

Edukacija je temelj naše udruge i zbog toga se značajan dio aktivnosti bazira upravo na raznovrsnom podučavanju. Dio naših programa događa se na našem Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

Kalendar tečajeva i radionica za tekuću godinu

Osim na našem imanju, znanja i vještine koje podučavamo mogu se naučiti na individualnim tečajevima i radionicama koje izvodimo u suradnji s udrugama, školama i drugim suradnicima. Kontaktirajte nas na ured@zmag.hr ako želite ugostiti neku od radionica u svojoj zajednici. Evo što sve nudimo!

Prirodno graditeljstvo

Konvencija prirodnog graditeljstva je jednodnevni edukativno promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante i sve zaljubljenike u tradicijsku arhitekturu.

Pročitaj više >

Akademija prirodnog graditeljstva je praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste.

Pročitaj više >

Jeftina i vrhunska estetska rješenja često su nam na dohvat ruke, samo ih trebamo znati prepoznati i ohrabriti se da ih izvedemo – na radionici učimo izraditi mozaik.

Pročitaj više >

Gradnja prirodnim materijalima je sve popularnija i u Hrvatskoj – osim teoretskog znanja o ovom tipu gradnje, radionica pruža i ono najvažnije - iskustvo s terena.

Pročitaj više >

Drvo je jedan od najrasprostranjenijih prirodnih materijala koje čovjek koristi od pamtivijeka – na radionici ovladajte tesarskim vještinama.

Pročitaj više >

Raketne peći su poznate po svojoj efikasnosti i jednostavnosti izvedbe – na radionici ih učimo izraditi i oblikovati u skladu s dizajnom interijera.

Pročitaj više >

Zeleni krovovi i vertikalni vrtovi sve više postaju zaštitni znak održive gradnje – na radionici otkrijte prednosti uvođenja živih elemenata u arhitekturu.

Pročitaj više >

Uz pomoć lako dostupnih prirodnih materijala na radionici učimo izraditi kvalitetne boje za zidove i drvene plohe bez toksičnih dodataka.

Pročitaj više >