Edukacija

Ulažemo u održivu budućnost

Edukacija je temelj naše udruge i zbog toga se značajan dio aktivnosti bazira upravo na raznovrsnom podučavanju. Dio naših programa događa se na našem Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

Kalendar tečajeva i radionica za tekuću godinu

Osim na našem imanju, znanja i vještine koje podučavamo mogu se naučiti na individualnim tečajevima i radionicama koje izvodimo u suradnji s udrugama, školama i drugim suradnicima. Kontaktirajte nas na ured@zmag.hr ako želite ugostiti neku od radionica u svojoj zajednici. Evo što sve nudimo!

Agroekologija

U fokusu tečaja je permakulturni dizajn koji pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za ljudsko društvo, tako i za cjelokupan ekosustav.

Pročitaj više >

Konferencija Naša dobra hrana predstavlja pozitivna i konkretna rješenja u sektoru hrane te ih povezuje s ekonomijom, ljudskim pravima, klimatskom pravdom i socijalnim temama.

Pročitaj više >

Radionica ekološkog vrtlarenja pruža znanja o izradi gredica, pripremi tla, malčiranju, uzgoju presadnica, njege biljaka i čuvanja sjemena.

Pročitaj više >

Serija radionica vrtlarenja za početnike uključuje radionice Osnove permakulturnog dizajna, Uzgoj povrća iz sjemena i presađivanje presadnica, Kako pravilno kompostirati, Njega biljaka i Sve o sjemenu.

Pročitaj više >

Na radionici uzgoja gljiva naučite sve što vam je potrebno za uzgoj gljiva u kućnoj radinosti, kao i razne tehnike uzgoja gljive; na vrećama sa slamom, trupcima, piljevini, otpadu od kave...

Pročitaj više >

Radionica pčelarstva je podijeljena na teorijski i praktični dio, a polaznici na ovoj radionici imaju priliku doznati više o biologiji pčela, tipu košnica i vrsti meda, posjetiti pčelinjak i raditi s pčelama.

Pročitaj više >

Permakulturna akademija ZMAG-ov je program za naprednu edukaciju permakulturaša zamišljen kao nadopuna 72-satnom tečaju permakulturnog dizajna.

Pročitaj više >