Edukacija

Ulažemo u održivu budućnost

Edukacija je temelj naše udruge i zbog toga se značajan dio aktivnosti bazira upravo na raznovrsnom podučavanju. Dio naših programa događa se na našem Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

Kalendar tečajeva i radionica za tekuću godinu

Osim na našem imanju, znanja i vještine koje podučavamo mogu se naučiti na individualnim tečajevima i radionicama koje izvodimo u suradnji s udrugama, školama i drugim suradnicima. Kontaktirajte nas na ured@zmag.hr ako želite ugostiti neku od radionica u svojoj zajednici. Evo što sve nudimo!

Agroekologija

U fokusu tečaja je permakulturni dizajn koji pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za ljudsko društvo, tako i za cjelokupan ekosustav.

Pročitaj više >

Konferencija Naša dobra hrana predstavlja pozitivna i konkretna rješenja u sektoru hrane te ih povezuje s ekonomijom, ljudskim pravima, klimatskom pravdom i socijalnim temama.

Pročitaj više >

Radionica ekološkog vrtlarenja pruža znanja o izradi gredica, pripremi tla, malčiranju, uzgoju presadnica, njege biljaka i čuvanja sjemena.

Pročitaj više >

Serija radionica vrtlarenja za početnike uključuje radionice Osnove permakulturnog dizajna, Uzgoj povrća iz sjemena i presađivanje presadnica, Kako pravilno kompostirati, Njega biljaka i Sve o sjemenu.

Pročitaj više >

Na radionici uzgoja gljiva naučite sve što vam je potrebno za uzgoj gljiva u kućnoj radinosti, kao i razne tehnike uzgoja gljive; na vrećama sa slamom, trupcima, piljevini, otpadu od kave...

Pročitaj više >

Radionica pčelarstva je podijeljena na teorijski i praktični dio, a polaznici na ovoj radionici imaju priliku doznati više o biologiji pčela, tipu košnica i vrsti meda, posjetiti pčelinjak i raditi s pčelama.

Pročitaj više >

Permakulturna akademija ZMAG-ov je program za naprednu edukaciju permakulturaša zamišljen kao nadopuna 72-satnom tečaju permakulturnog dizajna.

Pročitaj više >
Više iz: Agroekologija

Dobra Ekonomija

Konferencija o dobroj ekonomiji jedinstveno je događanje u Hrvatskoj i regiji posvećeno društvenoj i solidarnoj ekonomiji.

Pročitaj više >

Na radionici otkrijte kako odabirom stila prehrane i porijeklom hrane koju koristimo utječemo na vlastito zdravlje, okoliš i društvo.

Pročitaj više >
Više iz: Dobra Ekonomija

Prirodno graditeljstvo

Konvencija prirodnog graditeljstva je jednodnevni edukativno promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante i sve zaljubljenike u tradicijsku arhitekturu.

Pročitaj više >

Akademija prirodnog graditeljstva je praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste.

Pročitaj više >

Jeftina i vrhunska estetska rješenja često su nam na dohvat ruke, samo ih trebamo znati prepoznati i ohrabriti se da ih izvedemo – na radionici učimo izraditi mozaik.

Pročitaj više >

Gradnja prirodnim materijalima je sve popularnija i u Hrvatskoj – osim teoretskog znanja o ovom tipu gradnje, radionica pruža i ono najvažnije - iskustvo s terena.

Pročitaj više >

Drvo je jedan od najrasprostranjenijih prirodnih materijala koje čovjek koristi od pamtivijeka – na radionici ovladajte tesarskim vještinama.

Pročitaj više >

Raketne peći su poznate po svojoj efikasnosti i jednostavnosti izvedbe – na radionici ih učimo izraditi i oblikovati u skladu s dizajnom interijera.

Pročitaj više >

Zeleni krovovi i vertikalni vrtovi sve više postaju zaštitni znak održive gradnje – na radionici otkrijte prednosti uvođenja živih elemenata u arhitekturu.

Pročitaj više >

Uz pomoć lako dostupnih prirodnih materijala na radionici učimo izraditi kvalitetne boje za zidove i drvene plohe bez toksičnih dodataka.

Pročitaj više >
Više iz: Prirodno graditeljstvo

Edukacije za održivo življenje

Na radionici učimo izraditi vlastita sredstava za njegu, jedno od pomalo zaboravljenih i izgubljenih znanja naših predaka.

Pročitaj više >

Radionica je prvenstveno namijenjene najmlađima kako bi se kod njih potakla svijest o zagađenju koje nastaje uslijed lošeg gospodarenja otpadom.

Pročitaj više >

Na radionici filcanja učimo kako izraditi korisne i lijepe predmete od sirove vune postupkom filcanja vune.

Pročitaj više >
Više iz: Edukacije za održivo življenje