Edukacija za održivi razvoj

Provodimo obrazovanje za održivi razvoj

Edukacija je temelj naše udruge i zbog toga se značajan dio aktivnosti bazira upravo na raznovrsnom podučavanju. Dio naših programa događa se na našem Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

Projekti vezani uz ovu temu

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost postavlja škole u srce zajednice kao pokretače i prostore praktične primjene održivog razvoja u zajednici te na inovativan i praktičan način razvija znanja i kompetencije djece i mladih o održivom razvoju, kao i znanja i kompetencije odraslih za unaprjeđenje održivog razvoja.

Pročitaj više >

Publikacije vezane uz ovu temu

Održive škole - temelji za bolju budućnost

30-07-2020

Priručnik s primjerima održivih škola iz Hrvatske i svijeta te alatima za uvođenje i praktičnu primjenu održivog razvoja u nastavi.

Preuzmi dokument Preuzmi dokument

Tragovi u snijegu - Sjeme za budućnost

30-07-2020

Zbirka poezije koja kroz stihove progovara o temi sjemena kao budućnosti.

Preuzmi dokument Preuzmi dokument

Tragovi u snijegu - Ekološki otisak

30-07-2020

Zbirka poezije koja kroz stihove progovara o temi ekološkog otiska.

Preuzmi dokument Preuzmi dokument

Aktualna događanja

01 Vel
2020

Na prvom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče kreirati viziju održivog razvoja svojih lokalnih zajednica.

Pročitaj više >

07 Ožu
2020

Na drugom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče metode mapiranja i uključivanja različitih dionika.

Pročitaj više >

28 Ožu
2020

Na trećem modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče kroz suradnju pokrenuti konkretne akcije u lokalnoj zajednici.

Pročitaj više >

25 Tra
2020

Na četvrtom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče osnove projektnog planiranja.

Pročitaj više >

29 Lip
2020

U organizaciji Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, ZMAG održava seriju radionica o kućnom kompostiranju i izradi prirodne kozmetike.

Pročitaj više >

28 Srp
2020

Konichiwa! Na radionici izrade veganskog sushija naučite izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi – i sve isprobajte!

Pročitaj više >

05 Lis
2020

Posjeta učitelja OŠ Velika Pisanica i stručno vođeni obilazak Recikliranog imanja u sklopu projekta Obrazovanje za održivi razvoj.

Pročitaj više >

24 Lis
2020

Na petom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče kako komunicirati u svrhu zagovaranja.

Pročitaj više >

31 Lis
2020

Na šestom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče kako uspješno financirati inicijativu.

Pročitaj više >

07 Stu
2020

Na sedmom modulu edukativnog programa za odrasle pod nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj sudionici uče promišljati o procesima i rezultatima te procijenjivati alate.

Pročitaj više >

07 Stu
2020

Predavanje Mijenjamo klimu, možemo li promijeniti i sebe? i radionica Mašta reciklira svašta u sklopu interaktivnog umjetničkog projekta Earth Speakr Olafura Eliassona.

Pročitaj više >

30 Stu
2020

Edukacija za odgajatelje dječjih vrtića o problemu plastičnog zagađenja i kreativnim rješenjima koja su primjenjiva u radu s djecom kroz radionicu recikliranja.

Pročitaj više >