Duplicate of Akademija prirodnog graditeljstva

-

Akademija prirodnog graditeljstva je cjelogodišnja praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste.

Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće okreću prirodnim rješenjima u stanovanju. Udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnju prirodnim materijalima. Trenutno postoji daleko veća potražnja od ponude ovih specifičnih graditeljskih usluga i zato smo odlučili prenijeti naše višegodišnje iskustvo te pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju kako bismo povećali i osnažili bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Akademija prirodnog graditeljstva sastoji se od 160 sati nastave, 20 teorijskih predavanja i 20 radnih dana praktičnih radionica koje traju tijekom  godine, od svibnja do listopada, a uključuje raznoliku teoretsku i praktičnu edukaciju. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog graditeljstva.

Za prijavu u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje ili prethodno iskustvo, ali je obavezno, u sklopu prijavnice, navesti motivaciju za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 20.

Cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva iznosi 7,200,00 kn, a omogućeno je plaćanje u dvije rate.

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na info@zmag.hr.

U SKLOPU AKADEMIJE PRIRODNOG GRADITELJSTVA OBRAĐUJEMO TEME I PODRUČJA:

Biotektura

Spoj arhitekture i živih elemenata – zeleni krovovi i zidovi, vertikalni vrtovi, žive fasade. Integracija biljaka i arhitekture nema samo estetsku funkciju već u potpunosti mijenja ekologiju građevina.

Kuće od slame

Sve popularnija tehnika u kojoj se poljoprivredni otpad pretvara u izuzetno efikasnu toplinsku izolaciju tvoreći niskoenergetske ili čak pasivne objekte s izuzetno zdravom mikroklimom unutar građevina.

Gradnja nabijenom zemljom, slamnati krovovi, drvena šindra

Već dobro poznate tradicijske građevinske tehnike doživljavaju svojevrsnu renesansu među ekološki osviještenim graditeljima i naručiocima i pronalaze mjesto pod suncem u modernom građevinskom kontekstu.

Gradnja drvetom

U sklopu Akademije prirodnog graditeljstva fokusirat ćemo se na tradicijske oblike i moderne forme.

Gradnja kamenom i ciglom

Ovi materijali niskog ekološkog otiska svakako imaju svoje mjesto u prirodnom graditeljstvu kao termalna masa ali i kao statički element.

Pasivna solarna arhitektura

Korištenje sunčeve energije za zagrijavanje prostora pametno osmišljenim dizajnom građevine.

Dodatni program

  • prezentacije i praktična uporaba ručnih, električnih i motornih alata i strojeva
    odgovorno korištenje građevinske mehanizacije
  • upoznavanje s literaturom
  • gradnja u divljini jednostavnim alatom

 

VRIJEME I LOKACIJA ODRŽAVANJA:

Sva predavanja i praktični radovi odviju  se od svibnja do listopad kroz 20 radnih dana u 7 modula na Recikliranom imanju Vukomerić, Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec, Hrvatska.

HRANA I SMJEŠTAJ:

U cijeni kotizacije su tri obroka dnevno s lokalnim specijalitetima od ekoloških namirnica. Za vrijeme svake višednevne edukacije osiguran je smještaj u prostorijama imanja, a postoji i mogućnost kampiranja.

Rezultati AKADEMIJE PRIRODNOG GRADITELJSTVA 2019.:

  • prenesena praktična znanja i vještine (70% praktični dio)
  • polaznici osposobljeni da sagrade kuću ili neku drugu građevinu
  • umreženi i formirani graditeljski timovi
  • pokrenut edukacijski ciklus za sljedeću akademiju i certificiranje zanimanja

Voditelj projekta: Matko Šišak