Nakon ove radionice – sushi je u duši

Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.

Zadnja ljetna ZMAG-ova radionica održana je 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bila je posvećena izradi sushija – i to veganskog. Radionicu je vodio Kruno Vuljar, nekadašnji sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja.

Polaznici radionice naučili su pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). Najbolji dio radionice bilo je, naravno, kušanje svih vrsta sushija.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png