Ljeto za učenje – ZMAG održao seriju radionica o održivom življenju u Šibeniku

Vrtekice su posjetile Šibenik gdje su održale niz radionica o održivom življenju, nakon čega su istražile Memorijalni centar Fausta Vrančića na Prviću i Restauratorski odjel u Šibeniku.

Grad Šibenik kao partner u EU projektu C – Change aktivno se uključio u borbu s klimatskim promjenama kroz različita događanja čiji je cilj informiranje i podizanje svijesti građana o onečišćenju i klimatskim promjenama. Među njima je i niz radionica o održivom življenju koji je održan od 29. lipnja do 2. srpnja u organizaciji Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić", pod vodstvom Sendy Osmičević i Ivane Turković iz ZMAG-a.

Na radionicama izrade prirodne kozmetike sudionici su naučili osnove kućne izrade prirodne kozmetike za čišćenje i njegu kože lica i tijela, dok ih je radionica kompostiranja u stanu upoznala s učincima zbrinjavanja vlastitog biootpada čime direktno sudjeluju u rasterećivanju

sustava gospodarenja otpadom te smanjuju ukupnu količinu biomase na odlagalištima i emisiju stakleničkih plinova koji nastaju na deponijima i prilikom transporta kamionima.

Nakon reda edukacije uslijedio je red istraživanja. Vrtekice su se uputile na otok Prvić, u Memorijalni centar Fausta Vrančića gdje su doznale niz zanimljivosti o njegovom životu, obitelji i izumima poput prvog funkcionalnog padobrana, a vidjele su i makete njegovih mostova i mlinova. Također, posjetile su i Restauratorski odjel u Šibeniku gdje su razgovarale o upotrebljavanju sirovina prirodnog podrijetla pri restauraciji.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png