PDSE projekt: održani sastanci s predstavnicima gradova partnera Ludbrega i Pregrade

Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju okupio je predstavnike gradova partnera Ludbrega i Pregrade s ciljem koordinacije nadolazećih projektnih aktivnosti.

U sklopu projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju, kojim se osnažuje održivi lokalni razvoj dva hrvatska grada – Ludbrega i Pregrade te promovira društvena i solidarna ekonomija u Hrvatskoj, 25. i 26. rujna 2019. godine održani su sastanci s predstavnicima gradova partnera.

Na sastancima su prezentirani relevantni i aktualni projekti u lokalnim zajednicama oba grada, predstavljen je švicarski partner – Komora za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva (APRES GE) te su utvrđene prioritetne potrebe gradova za poboljšanje kvalitete života. Također, dogovoreni su sljedeći koraci za nadolazeće projektne aktivnosti, među kojima i studijsko putovanje u Ženevu, DSE trening program, razvoj lokalnih modela dobre prakse i izvještaj o projektnim aktivnostima za razdoblje od travnja do rujna 2019.

Kroz razmjenu znanja i iskustava s partnerima, projektom Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju će se zajednički kreirati rješenja dobre ekonomije za praktičnu primjenu koja odgovaraju potrebama lokalnog stanovništva. Na temelju tih rješenja razvit će se modeli dobre prakse koji osnažuju kapacitete lokalnih zajednica za upravljanje održivim gospodarskim i društvenim razvojem. Kao rezultat projekta, razvijeni modeli implementirat će se u gradovima Ludbregu i Pregradi koji će tako postati primjer dobre prakse provođenja koncepata i vrijednosti društvene i solidarne ekonomije u Hrvatskoj. Kroz ovaj projekt ZMAG nastavlja promovirati i primjenjivati kulturu suradnje i solidarnosti između različitih aktera u lokalnim zajednicama i know-how društvene i solidarne ekonomije.

Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju projekt je udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) koji se provodi u suradnji sa švicarskim partnerom – Komorom za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva te hrvatskim partnerima – gradovima Ludbregom i Pregradom. Projekt je financiran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Poziv „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“. Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

* Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png