EdUTOPIJA 21: U ožujku održane još dvije radionice u osnovnim školama

Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem te Otpad i plastika nazivi su posljednjih radionica održanih u okviru projekta EdUtopija 21 prije odluke o obustavi nastave.

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite sve ZMAG-ove aktivnosti odgođene su do daljnjega, uključujući i ciklus predavanja i radionica za djecu u velikogoričkim školama koji se provodio u okviru projekta EdUTOPIJA 21. Posljednje radionice na temu održivog razvoja za učenike i učenike osnovnih škola bile su održane 6. ožujka u OŠ Rakitovec na temu "Otpad i plastika" i 11. ožujka u OŠ Novo Čiče na temu "Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem?".

O otpadu i plastici s učenicima OŠ Rakitovec razgovarala je Matea Medić iz ZMAG-a, dok je temu povezanosti kvalitete života i osjećaja blagostanja s okolišem i stanjem ekosustava,

sedmašima i sedmašicama iz OŠ Novo Čiče, predstavio je Dražen Šimleša. Također, učenici su u sklopu predavanja sudjelovali u radionici pronalaska rješenja za poboljšanje kvalitete života u njihovoj lokalnoj zajednici, s naglaskom na načine na koje oni sami mogu još aktivnije sudjelovati za cilj poboljšanja kvalitete života.

EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika - PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

* Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png