Zabilježite datum ZMAG-ove velike razmjene sjemena – ODGOĐENO

Ne propustite ZMAG-ovu godišnju razmjenu sjemena na novoj lokaciji!

Urania – prostor kreacije, u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite te radi važnosti osviještenog djelovanja cijele zajednice na suzbijanju pandemije, donosi odluku o odgodi svih najavljenih programa u idućih mjesec dana, odnosno od 15. ožujka do 15. travnja. Sukladno toj odluci, do daljnjeg se odgađa i ZMAG-ova razmjena sjemena koja se, u sklopu Malog Food Huba, trebala održati u Uraniji, u nedjelju, 15. ožujka. O novom terminu događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Zahvaljujemo na razumijevanju! Ovogodišnje izdanje ZMAG-ove tradicionalne velike razmjene sjemena održat će se u nedjelju, 15. ožujka od 10 do 14 sati u prostoru URANIA, Trg E. Kvaternika 3/3. Razmjena sjemena organizirana je u suradnji s Malim Food Hubom, edukativnim programom Malog placa na temu održivog življenja u urbanom okruženju i u partnerstvu s Uranijom.

ZMAG-ova razmjena sjemena u Uraniji okupit će brojne sjemenare, a na njoj ćete moći pronaći pravo obilje bioraznolikosti za vlastiti vrt i čuti pokoji savjet od iskusnih organskih sjemenara, nabaviti eko proizvode od provjerenih proizvođača i učlaniti se u Društvenu banku sjemena.

Također, u sklopu razmjene očekuje vas i dodatni umjetnički program. U okviru projekta Društvene banke sjemena, ZMAG i Galerija Miroslav Kraljević realizirali su novi rad mlade umjetnice Valentine Butumović koji će ovom prilikom biti predstavljen posjetiteljima. Riječ je o umjetničkoj knjižici koja obuhvaća teme kao što su odnos biljaka i okoliša te biljaka i ljudskog tijela, ali i prakse očuvanja sjemena, a sav materijal objedinjen je vizualima i osobnim naracijama.

Razmjene sjemena pružaju mogućnost "živog" kontakta među vrtlarima i razmjenu informacija o sortama. Ujedno jačaju mrežu lokalnih zajednica, a time i naglašavaju svoj otpor prema nepravednim zakonima i volju da ustraju u očuvanju tradicijskih sorti. Takav način šalje jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo i da svi imaju jednaku odgovornost da brinu o zajedničkoj kolekciji.

Ako nemate sjeme za razmjenu, ne brinite, nećete otići praznih ruku!

Foto: Neven Petrović

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png