ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

(radnim danom od 9 - 13h)

Bruno Motik

095/828-0821

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png

EdUTOPIJA 21: Počeo obrazovni program o održivom razvoju za građane Velike Gorice

February 7, 2020

Održan je prvi od sedam obrazovnih obrazovnih modula edukativnog programa ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21.

U subotu 1. veljače 2020., u sklopu projekta EdUTOPIJA 21 - stvaramo održivu budućnost, započeo je besplatni edukativni program o održivom razvoju za građane Velike Gorice, koji se sastoji od ukupno sedam obrazovnih modula zajednički nazvanih "Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj". 

 

Prvi obrazovni modul održan je pod vodstvom Vere Gjokaj, stručnjakinje za društveno poduzetništvo i održivi razvoj, na temu "Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja", a program će kroz preostale module sudionike uvesti i u teme uključivanja  i organizaciju različitih lokalnih dionika, planiranja i učenja kroz suradnju, komunikacijske vještine i zagovaranje, načine kvalitetnog financiranja projekta, te metode evaluacije projektnih procesa i rezultata. 

 

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Uz obrazovne module za odrasle, kroz projekt se u 7 goričkih škola s učenicima, nastavnicima i roditeljima provode predavanja i radionice iz održivog razvoja, volonterske akcije i projekti riješavanja problema u lokalnoj zajednici.

 

EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika - PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je financiran kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH kroz Poziv „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“ te Grad Velika Gorica. 

 

 

 

* Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade RH. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive
Please reload