Upravo se pakiraju paketići sjemena za članove Društvene banke sjemena – ako se niste učlanili još s

Još stignete postati član ZMAG-ove Društvene banke sjemena, "usvojiti" sjeme i ostvariti niz pogodnosti!

Za sve članove Društvene banke sjemena, ZMAG je pripremio paketiće sjemena koje je ilustrirala Nastja Kljajić i izdizajnirala Barbara Majnarić te Priručnik o sijanju koji će vam pomoći pri uzgoju vašeg cvijeća i povrća.

POSTANITE ČLAN DRUŠTVENE BANKE SJEMENA

Također, u planu je organizacija ZMAG-ove velike razmjene sjemena 7. ožujka, DBS radionice na Recikliranom imanju u travnju na kojoj će se učiti više o vještinama sjemenarstva i vrtlarstva (ukoliko bude bilo više prijava iz istog dijela Hrvatske, postoji mogućnost održavanja radionice i u drugim mjestima), dok u listopadu slijedi konferencija Naša dobra hrana.

Ono najbitnije je da članarinom podržavate:

• postojanje Fonda solidarnosti, "kase" uzajamne pomoći za sjemenare i ekološke OPG-ove i ulaganje u edukacije i/ili nabavu opreme te ostale troškove rada Društvene banke sjemena

• lobiranje na nacionalnoj i međunarodnoj razini na temu važnih pitanja zaštite okoliša

• kultiviranje organskih vrtova, pokazujući tehnike i najbolju praksu, te educiranje i inspiriranje posjetitelja

• povezivanje i jačanje zajednica i radnih mjesta kroz organski rast

• štićenje lokalne biljne baštine

• pridonošenje ključnom opstanku ugroženih sorti i očuvanju bioraznolikosti

I šaljete jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo, ali svi imaju jednaku odgovornost brinuti se o zajedničkoj kolekciji!

Nastja Kljajić djeluje pod umjetničkim imenom Artikal, uglavnom se bavi street artom (uličnom umjetnošću) ali vodi još jedan projekt nazvan nadin.artikal, u kojem djeluje kao autorica „nove robne marke“ otisnute sitotiskom na second-hand odjeći, a time progovara o konzumerizmu. “Koristeći ilustraciju i tehniku kolaža kao nadopunu svog likovnog i grafičkog obrazovanja, na humorističan i ciničan način uvodi nas ne samo u svoj svijet, nego nas konfrontira s vlastitim identitetom, društvenim stereotipima, te dominantnim estetskim i etičkim vrijednostima,” potpisuje doc. dr. sc. Karla Lebhaft.

Veselimo se novim članovima!

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png