Završio je trening o održivom razvoju u suradnji s udrugom Argonauta

Iza nas je završni, treći po redu trening o održivom razvoju za učitelje i učiteljice s Murtera i okolnih mjesta.

Završni trening o održivom razvoju za učitelje i učiteljice s Murtera i okolinih mjesta održao se pored Slunja. Projekt vodi udruga Argonauta s otoka Murtera u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Kroz tri susreta, obrađene su teme od ekološkog otiska i kvalitete života, ekopismenosti i poučavanja o održivom razvoju, preko kurikuluma za međupredmetnu temu Održivi razvoj do utjecaja i važnosti hrane za održivost i pravednost u svijetu, dobre ekonomije i pozitivnih ekonomskih modela koji poštuju ljude i ekosustave, i to sve upareno s radionicama, predavanjima i metodama učenja, grupnim radom te učenjem kroz igru i kreativnost koje je držao trener Domagoj Kovačić.

Neki od polaznika i polaznica treninga budući su koordinatori Plave eko-patrole što je glavni cilj projekta udruge Argonauta, ali kroz sve četiri grupe kako smo se podijelili prezentirali su svoje završne obrazovne radove u najboljem mogućem smislu i praksi educiranja djece i mladih o održivom razvoju.

Hvala puno Ivani i Mirti na organizaciji – toliko je sve imalo smisla unatoč umoru, neprospavanim noćima i pararlelnim obavezama.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png