EdUTOPIJA 21: Održan niz super predavanja u velikogoričkim osnovnim školama

Nastavljaju se jesenske edukativne aktivnosti u sklopu projekta EdUTOPIJA 21.

Prvim predavanjem „Što jedemo? – o zdravoj prehrani i održivoj potrošnji“, održanim 15. listopada u Područnoj školi Lukavec, započeo je ciklus radionica i predavanja projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, namijenjen učenicima osnovnih škola s područja Velike Gorice, u sklopu kojeg će se do 2021. godine održati ukupno 30 edukativnih radionica i 28 predavanja na temu održivog razvoja za djecu velikogoričkih škola.

Tijekom listopada i studenog ZMAG je nastavio sa svojim edukativnim aktivnostima i održao niz predavanja i radionica u nekoliko velikogoričkih škola. Učenici OŠ Vukovina i OŠ Eugena Kvaternika tako su imali prilike poslušati predavanja Mateje Medić o problematici otpada i plastike, a u OŠ Dubranec je održana radionica o proizvodnji prirodne kozmetike kao jednom od rješenja smanjenja količine otpada pod vodstvom Ivane Turković. Učenici trećeg razreda OŠ Eugena Kvaternika bili su posebno inspirirani pa su nakon predavanja na satu razrednika dodatno pričali o temi otpada te uz podršku svoje učiteljice Lidije Detelić napravili plakat na temelju onoga što su čuli i naučili. Predavanje Mateje Medić „Što jedemo – O zdravoj prehrani i održivoj potrošnji„ održano je i u OŠ Eugena Kumičića, a ovaj put su sudjelovali ne samo učenici, nego i nastavnici i roditelji. Veseli nas vidjeti da su djeca i odrasli zainteresirani za ove važne teme i nadamo se da smo zajedno posadili sjeme promjene!

U sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost velikogoričke škole na dvije godine postaju središte i pokretač održivog razvoja u zajednici. Učenici kroz projekt na inovativan i praktičan način uče o održivom razvoju, a učitelji, roditelji i lokalna samouprava o umrežavanju i rješavanju situacija na održiv način. Svi zajedno tako rade na stvaranju ekonomske i socijalne kohezije i održivom razvoju lokalne zajednice. U projekt je uključeno 11 osnovnih škola, 640 učenika i učenica, 32 učiteljice i učitelja te više od 20 ostalih sudionika iz lokalne zajednice.

Projekt EdUTOPIJA 21 provodi se u suradnji s Gradom Velikom Goricom i 7 škola s područja Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje, koji provodi Ured za udruge Vlade RH kroz Poziv „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

Program EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

* Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png