Novi "održivi" trening u Sinju za udrugu Argonauta

Nastavak suradnje ZMAG-a i udruge Argonauta s novim ciklusom predavanja o održivom razvoju.

Nastavlja se ZMAG-ova suradnja s udrugom Argonauta s otoka Murtera, kroz podršku u njihovom obrazovnom projektu te edukaciju učiteljica i učitelja s otoka Murtera i okolnih mjesta o održivom razvoju.

Za buduće lokalne koordinatore Plave eko-patrole koji će nakon provedenih treninga voditi djecu kroz edukaciju o održivom razvoju, od 25. do 27. listopada u Sinju održan je novi ZMAG-ov trening. Prošli ciklus predavanja bio je usmjerena na održivi razvoj u 21. stoljeću, kako ga trebamo shvaćati i kako ga prakticirati, a novi trening bio je posvećen poučavanju o održivom razvoju u 21. stoljeću. Pričalo se o glavnim načinima i metodama poučavanja s naglaskom na razumijevanje ekopismenosti, kao temelja i prvog koraka u tom procesu. Polaznici su učili o održivom razvoju kroz igre Chain Reaction i Changemakers, a na njihov zahtjev održano je dodatno predavanje o hrani kao jednom od najbitnijih područja održivog razvoja, ali i kao područja koje je izrazito pogodono za poučavanje djece i mladih o održivom razvoju.

Također, u suradnji s trenerom Domagojem Kovačićem počele su pripreme polaznika i polaznica za njihov završni rad. Još jedan susret i oni će biti spremni, a ZMAG će nastaviti sa širenjem znanja i prakse za održivo življenje i razvoj.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png