Kamen po kamen i naša prirodna kuća je skoro pa gotova

Estetsko oblikovanje organskih fasada, rad s kamenom i keramikom... Na Akademiji prirodnog graditeljstva napokon je umjetnost došla na red!

Nakon kratke ljetne stanke Akademija prirodnog graditeljstva uspješno je održala svoj peti modul, posvećen mozaicima i polaganju kamena. U sklopu ovog modula sudionici su učili postavljati mozaik od kamenih ploča i riječnih oblutaka, raditi organsku fasadu i žbukati interijer.

Slijede još samo dva modula ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva. Šesti modul "Zemljani podovi", koji će se održati u rujnu, uključuje predavanja na teme tradicionalnih glinenih podova, kuća od nabijene zemlje i prirodnih boja te praktični rad ugradnje zemljanog poda. U listopadu polaznike Akademije očekuje završni, sedmi modul "Uređenje ekterijera/interijera" s predavanjima na temu dizajna za održivo življenje te praktičnim radovima uređenja prirodnim materijalima te izrade raketne peći.

Gradimo prirodno, stvaramo zajedno – ima li što ljepše od toga?

Fotografije: Nives Sertić

Akademija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png