ZMAG ovaj tjedan na dvije konferencije o održivom razvoju

ZMAG gostuje 11. i 12. lipnja na dvije konferencije o održivom razvoju u Zadru i Rijeci.

Konferencija Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana održava se od 11. do 13. lipnja lipnja u IMPACT centru u Zadru, a među ostalima na njoj gostuje i ZMAG-ov aktivist, sociolog dr. sc. Dražen Šimleša. Društveno poduzetništvo – pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu tema o kojoj, uz Dražena Šimlešu iz Hrvatske, raspravljaju Zoran Puljić iz Bosne i Hercegovine (Zaklada Mozaik) i Elena Badeanschi iz Italije (Federazione Trentina della Cooperazione).

U Rijeci će se, u hotelu Bonavia, 12. lipnja održati konferencija Održivi razvoj: gdje smo sad? Na konferenciji sudjeluju: Dražen Šimleša (ZMAG), Srđan Škunca (Odjel za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke), Adam Butigan (Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije), Lidija Pavić-Rogošić (Odraz - Održivi razvoj zajednice), Vedran Horvat (Institut za političku ekologiju) i Zoran Skala (dugogodišnji aktivist u području održivog razvoja). Konferencija se održava u okviru projekta „Nova pravila igre“ kojeg provode Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Udruga Delta, Centar za kulturu dijaloga, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Gradska knjižnica Rijeka, Srednja škola Ambroza Haračića, Osnovna škola Nikola Tesla i Grad Rijeka. Projekt se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png