Sjajne vijesti! Uskoro kreću dva nova projekta ZMAG-a financirana u okviru Švicarsko-hrvatskog progr

Svečano su predstavljeni novi ZMAG-ovi projekti Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju i EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, financirani sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Povodom dovršetka postupka ugovaranja projekata financiranih sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 3. lipnja 2019. organizirao je predstavljanje 53 projekta koja se financiraju kroz ovaj program, među kojima su i dva ZMAG-ova, Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju i EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, uz panel na temu uloge organizacija civilnoga društva u razvoju partnerstava za održivi razvoj lokalnih zajednica. Događanje je organizirano u okviru Tjedna održivog razvoja koji se održava svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja, a obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Kao jedna od udruga čiji su projekti bili ocijenjeni najvišim ocjenama u postupku dodjele ugovora na panelu je sudjelovao i ZMAG, predstavivši projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju, kojim se osnažuje održivi lokalni razvoj dva hrvatska grada (Ludbrega i Pregrade), promovira doprinos ispunjenju Ciljeva održivog razvoja te, kroz podršku i transfer znanja švicarskog partnera Komore za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva, aktivno promovira i zagovara društvena i solidarna ekonomija u Hrvatskoj.

Kroz ovaj natječaj ZMAG je sklopio i ugovor o provedbi dvogodišnjeg projekta EdUTOPIJA 21stvaramo održivu budućnost koji će se provoditi u partnerstvu s Gradom Velika Gorica i sedam velikogoričkih škola i obuhvatiti 640 učenika i učenica te preko četrdeset učitelja, roditelja, djelatnika lokalne uprave i ostalih dionika u lokalnoj zajednici. Edutopija 21 stavlja škole i djecu u srce zajednice i promovira koncept prema kojem škole u suradnji s lokalnom upravom, roditeljima i ostalim građanima mogu biti pokretač i lider održivog razvoja zajednice.

Projekte Partnerstvo za socijalnu i solidarnu ekonomiju i EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

* Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png