Iza nas je još jedna "dobra" konferencija

Prošli vikend družili smo se s dobrom ekonomijom, ove godine ojačanom jednako dobrom energijom!

Međunarodna konferencija "Dobra energija i ekonomija", održana je 31. svibnja u kinu Tuškanac u Zagrebu, a uključivala je brojna predstavljanja i rasprave, inspiriranja i umrežavanja s ciljem razvoja energetskih zadruga i sudjelovanja građana u proizvodnji i korištenju obnovljivih izvora energije, gradova i mjesta koje svojim javnim politikama podupiru održivi razvoj, prehrambeni suverenitet i zajednička dobra.

ZMAG zahvaljuje svima koji su sudjelovali u konferenciji – panelima, seminarima i radionicama, a posebno zahvaljuje Zelenoj energetskoj zadruzi (ZEZ) na suradnji kojom su zajedno "izgurali" ovu priču do kraja i osnažili dobru ekonomiju i energiju u Hrvatskoj i regiji. ZEZ nastavlja sa svojim radom u području dobre energije, a ZMAG-u nakon konferencije predstoji ozbiljan rad s gradovima Ludbregom i Pregradom na javnim politikama za dobru ekonomiju, razvijanje Zadruge za dobru ekonomiju i umrežavanje kroz RIPESS – europsku mrežu solidarne ekonomije.

Međunarodnu konferenciju „Dobra energija i ekonomija“ organizirali su Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s njihovim europskim parterskim mrežama: Europskom federacijom energetskih zadruga – Rescoop, Transform Europe i Europskom mrežom solidarne ekonomije – RIPESS.

Partneri i podržavatelji konferencije su bile međunarodne organizacije: Europska udruga gradova Energy Cities, Kolokacijski centar za klimatske promjene Europskog instituta za inovacije (EIT Climate KIC), Mreža Transform Europe, Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europei Veleposlanstvo Republike Francuske u Hrvatskoj te domaće organizacije: Terra Hub, Udruga gradova u Hrvatskoj, Institut za političku ekologiju, Geotehnički fakultet Varaždin i Zelena akcija.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png