Kako nam je bilo na NESI Forumu u Málagi

Bili smo na jednom od najvažnijih svjetskih okupljanja pojedinaca i organizacija koje se bave razvojem novih ekonomija i bilo je inspirativno!

ZMAG je sudjelovalo na New Economy & Social Innovation Global Forumu – NESI u Málagi, zajedno s još 500 sudionika iz cijelog svijeta. NESI Forum jedno je od najvažnijih svjetskih okupljanja pojedinaca i organizacija koje se bave razvojem novih ekonomija, a ove godine bio je posvećen Ciljevima održivog razvoja UN-a. Za ZMAG to je bilo posebno zanimljivo i inspirativno jer u ovom trenutku ZMAG provodi dva projekta, na teme obrazovanja o održivom razvoju i razvoja javnih politika za društvenu i solidarnu ekonomiju, koji su vezani za Ciljeve održivog razvoja.

Na NESI Forumu ti ciljevi pratili su se kroz šest glavnih područja: prehrambeni suverenitet i agroekologija, održivi tekstil, budućnost financija, budućnost energije, budućnost zaposlenja te urbanizam i stanovanje. ZMAG je sudjelovao u području prehrambenog suvereniteta i agroekologije gdje je imao zahtjevnu i neobičnu ulogu "sadržajne podrške", brinuvši se da se u niti jednom trenutku ne skrene s glavne teme.

Radionice su bile posebno zanimljive kao Horizon model pa se u svakom od područja moglo mapirati sadašnje stanje, maštati o tome gdje želimo biti 2030. godine i na kraju što nam sve treba da tamo i dođemo. ZMAG je već krenuo...

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png