U Samoboru smo pričali o organskom graditeljstvu

April 28, 2019

ZMAG-ov osnivač i edukator Matko Šišak gostovao je u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održao predavanje na temu organskog graditeljstva. 

ZMAG-ov osnivač i voditelj Akademije prirodnog graditeljstva Matko Šišak gostovao je 23. travnja u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održao predavanje na temu organskog graditeljstva.

 

Kroz svoje predavanje Matko Šišak približio je publici koncept prirodnog graditeljstva – korištenje organskih i lokalnih materijala za gradnju i estetiku koja kopira uzorke i oblike iz prirode. Također, predstavio je i rad Akademije prirodnog graditeljstva u 2019., nakon čega je prikazan film Olivera Hodgea Garbage Warrior o ekološkoj arhitekturi i gradnji Earthshipova.

 

Održivo ili prirodno graditeljstvo je globalni ekološki trend koji korištenjem 

niskoprocesuiranih prirodnih materijala spaja tradicijske graditeljske vještine i tehnike sa energetskom učinkovitošću i potrebama suvremenog čovjeka. Materijali za građevine koji se najčešće koriste su slama, zemlja, konoplja, drvo, kamen, vuna i trska, a stilski gledano izvode se najrazličitiji zamislivi tipovi građevina, od najmodernijih solarnih pasivnih i aktivnih zgrada do hobit kuća.

 

Građanski utorak jedan je od programa Pučkog otvorenog učilišta Samobor koji predstavlja građanima zanimljive i aktualne teme iz ekologije i kulture.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive
Please reload

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png