3. Konvencija prirodnog graditeljstva donosi zanimljiva predavanja i multimedijalnu izložbu

Objavljen je program 3. Konvencije prirodnog graditeljstva na kojoj mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani za temu prirodne gradnje.

U subotu 4. svibnja, na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održat će se 3. Konvencija prirodnog graditeljstva, na kojoj će besplatno moći sudjelovati svi zainteresirani za temu prirodne gradnje. Na ovogodišnjoj Konvenciji moći ćete tako čuti zanimljiva predavanja o samoizgradnji solarnih sustava i energetskoj neovisnosti i slami kao građevinskom materijalu, sudjelovati na okruglom stolu na temu novih održivih trendova u kulturi stanovanja, upoznati se s projektima Balkan Earth Conference & Regio Earth Festival iz Srbije i Natural Homes Conference iz Češke te doznati detaljnije informacije o ZMAG-ovoj Akademiji prirodnog graditeljstva koja počinje krajem svibnja.

Uz niz predavanja, u sklopu ovogodišnje Konvencije očekuje vas i multimedijalna izložba umjetnice Nives Sertić "Kuća je Šuma je Kuća". Riječ je o multimedijalnoj prostornoj instalaciji u šumskim prostorima Recikliranog imanja, osmišljenoj kao hommage pokretima ruka, tijela, alata, pokretima grana, trave i lišća, materijalima iz prirode i njihovim teksturama te prirodnim/permakulturnim graditeljima. Materijali korišteni za instalaciju snimljeni su tokom procesa izgradnje ekološke kuće u Staroj Drenčini na prvoj Akademiji prirodnog graditeljstva.

Program predavanja 3. Konvencije prirodnog graditeljstva:

10:00 Samogradnja solarnih sustava i energetska neovisnost, Nicolla Mezzaroba (Italija)

11:00 Slama – od nus proizvoda do građevinskog materijala, Alan Cerovac (Hrvatska)

12:00 Prezentacija rada Akademije prirodnog graditeljstva 2019, Matko Šišak (Hrvatska)

13:00 Prezentacija festivala Earth Regio Balcan, Dragana Kojičić – putem video linka (Srbija)

14:00 Prezentacija festivala Nautural Homes, Victor Karlik – putem video linka (Češka)

15:00 Ručak

16:00 Okrugli stol "Novi održivi trendovi u kulturi stanovanja"

18:00 Pizza party

20:00 Muldimedijana instalacija "Kuća je Šuma je Kuća" umjetnice Nives Setić (Hrvatska)

Video prilog s 1. Konvencije prirodnog graditeljstva pogledajte OVDJE, a kako nam je bilo na 2. Konvenciji održanoj prošle godine otkrijte OVDJE.

3. Konvencija prirodnog graditeljstva održat će se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png