Ovakve 0-waste radionice trebali bismo raditi češće


Zajedno s ekipom iz Zero waste Croatia održali smo "bezotpadnu" radionicu i razmijenili iskustva i znanja o tome kako smanjiti količinu otpada s kojom se svakodnevno borimo!

Nakon jutarnjeg okupljanja uz čaj/kavu i (zdrave) kekse i priču o Recikliranom imanju, polaznici su se uputili u kratki vođeni obilazak imanja. Zero waste predavanje započelo je temom povijesti plastike o čemu je govorila Marina, dok se Anamarija usmjerila na davanje praktičnih savjeta i prenošenje vlastitog iskustva življenja bez otpada, kao i dijeljenje savjeta o alternativnim i kreativnim rješenjima. Nakon teorijskog dijela uslijedili su recepti za pastu za zube, kremu za ruke i bio enzim. Polaznici su, također, na radionici naučili izraditi sapun za pranje suđa, koji su, zajedno s enzimom za čišćenje, ponijeli sa sobom kući. Preostaje im samo isprobati ga i drugima prenijeti saznanja i recepte.

Zero waste pokret zasniva se na ideji neodlaganja otpada na odlagališta i u spalionice. Pet riječi (5R) obilježavaju zero waste filozofiju: refuse, reduce, reuse, recycle, rot što znači odbiti, smanjiti, ponovno upotrijebiti, reciklirati, truliti/kompostirati.

Zero waste radionicu sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png