Bili smo na eko-imanju Zrno i bilo nam je super!

Posjetili smo Zrno, pravu malu eko-stanicu na Zemlji, i oduševili se!

ZMAG-ove "vrtekice" često idu uokolo i obilaze razna imanja, plantaže, farme i društvene vrtove u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovoga puta svratile su na domaće eko-imanje Zrno u Habjanovcu, za koje se kaže da je prava mala eko-stanica za Zemlji. Na prvi pogled oduševile su ih nove bio-intenzivne gredice na kojima se ne primjenjuje mehanizacija, a obogaćuju se kompostom. Takav princip gredica i ZMAG je postavio na svoje Reciklirano imanje u Vukomeriću, nakon prošlogodišnjeg masterclassa Jean-Martina Fortiera koji ih je inspirirao u tom smjeru.

Uz stručno vodstvo Ksenije i Davida i puno agronomskih pitanja vrtekica, Zrno se obišlo uzduž i poprijeko. Nakon što se pogledala svaka gredica za bio-intenzivan uzgoj, plastenici, veće obradive parcele, parcele sa zelenom gnojidbom, hoteli za kukce i prostori gdje se od namirnica s imanja pripremaju razne delicije, razmijenila su se iskustva i popričalo se o dodirnim točkama i izazovima s kojima se svi susrećemo. Jedno je sigurno – ova ZMAG-ova posjeta početak je nove suradnje, a već se veselimo budućem susretu!

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png