Opetovana umjetnička suradnja ZMAG-GMK

ZMAG i GMK (Galerija Miroslav Kraljević) zadnje tri godine razvijaju metodologiju suradnje koja potiče interakciju između umjetnika, ekoloških znanstvenika i aktivista.

Ove godine projekt je uz potporu Hrvatskih šuma bio usmjeren na promociju ekološke proizvodnje sjemena radi očuvanja genetske raznolikosti biljaka.

U okviru ovogodišnje suradnje fotograf Neven Petrović pozvan je da sudjeluju na konferenciji Naša dobra hrana fokusiranu na teme kao što je: proizvodnje hrane, pravedniji sustavi distribucije, ekoloških trendova u vrtlarstvu, održanjem genske raznolikosti kroz očuvanje sjemena, kao i pitanjem klimatskih promjena. Neven Petrović pozvan je da poprati konferenciju, izlagače te nadalje umjetnički interpretira teme povezane s politikom sjemena, lokalnom proizvodnjom i distribucijom sjemena. Kao rezultat suradnje fotograf je proizveo seriju fotografija koje će se u budućnosti nalaziti na novim internetskim stranicama projekata te popratnim brošurama. Projekt smo na umjetničkom polju dodatno razvijali i kroz suradnju s grafičkom dizajnericom Barbarom Majnarić koja je za potrebe projekta osmislila vizualni identitet.

Kroz dvije navedene suradnje premrežili smo polje permakulture i polje umjetničkog djelovanja kako bismo jasnije komunicirali teme vezane za politiku sjemena te nove održivije oblike proizvodnje hrane.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png