Opetovana umjetnička suradnja ZMAG-GMK

December 7, 2018

ZMAG i GMK (Galerija Miroslav Kraljević) zadnje tri godine razvijaju metodologiju suradnje koja potiče interakciju između umjetnika, ekoloških znanstvenika i aktivista.

Ove godine projekt je uz potporu Hrvatskih šuma bio usmjeren na promociju ekološke proizvodnje sjemena radi očuvanja genetske raznolikosti biljaka.

U okviru ovogodišnje suradnje fotograf Neven Petrović pozvan je da sudjeluju na konferenciji Naša dobra hrana fokusiranu na teme kao što je: proizvodnje hrane, pravedniji sustavi distribucije, ekoloških trendova u vrtlarstvu, održanjem genske raznolikosti kroz očuvanje sjemena, kao i pitanjem klimatskih promjena. Neven Petrović pozvan je da poprati konferenciju, izlagače te nadalje umjetnički interpretira teme povezane s politikom sjemena, lokalnom proizvodnjom i distribucijom sjemena. Kao rezultat suradnje fotograf je proizveo seriju fotografija koje će se u budućnosti nalaziti na novim internetskim stranicama projekata te popratnim brošurama. Projekt smo na umjetničkom polju dodatno razvijali i kroz suradnju s grafičkom dizajnericom Barbarom Majnarić koja je za potrebe projekta osmislila vizualni identitet.

Kroz dvije navedene suradnje premrežili smo polje permakulture i polje umjetničkog djelovanja kako bismo jasnije komunicirali teme vezane za politiku sjemena te nove održivije oblike proizvodnje hrane.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive
Please reload

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png