Prijava: Tragovi u snijegu – Sjeme za budućnost

Art Lab u suradnji sa ZMAG-om otvara prijave na drugi trodnevni pjesničko – ekološki rezidencijski program „Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost“ na Recikliranom imanju Vukomerić od 25.-27. siječnja 2019. godine.

U sjemenu je očuvana naša prošlost i sakrivena naša budućnost. Svaka sjemenka u sebi nosi dio povijesnog i genetskog nasljeđa još iz vremena kada su ljudi počeli izdvajati određene biljke iznimnih karakteristika te započeli kultivirati, pokrenuvši tako početak poljoprivrede. Uzimanje određenog dijela usjeva za ponovnu sjetvu omogućavalo je genetsku podlogu za procvat novih sorata biljaka, a kroz to indirektno i procvat današnjeg društva kakvog ga poznajemo.

Jednako je i s poezijom. Ona predstavlja kulturno nasljeđe naroda koje je temelj njegovog duha, procvata i identiteta. Upravo je zato spajanje poezije s temama ekologije, sjemena te ostalih tema javnog interesa neophodno kako bi se progovorilo o ključnim problemima društva i zajednice. Ove godine to će biti tema potrebe očuvanjem starih sorti sjemena.

Kroz trodnevni boravak na recikliranom imanju Vukomerić, odabrani će pjesnici dobiti mogućnost shvatiti važnost sjemena te se upoznati s konceptima banke sjemena te nezamislive potrebe za očuvanjem tradicijskih sorti biljaka. Kroz vlastiti stihovni medij pjesnici će progovoriti o problematici koju su usvojili u tri dana, čineći ju bliskom ljudima koji možda nisu znali ništa o njoj, a pjesme će potom biti objavljene u digitalnoj zbirci poezije.

Odabranim će pjesnicima biti osiguran besplatan smještaj na recikliranom imanju Vukomerić, hrana te prijevoz iz Zagreba. Pjesnici koji se prijavljuju izvan Zagreba će vlastitim sredstvima morati pokriti troškove prijevoza do Zagreba. Prijaviti se mogu svi pjesnici, afirmirani i neafirmirani, do 19. prosinca na mail art@art-lab.hr. Prijavi je potrebno priložiti motivacijsko pismo te tri pjesme.

Nakon završetka prijava pjesnici će biti obaviješteni o rezultatima do 30. prosinca.
Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png