Naše dobre priče

Svi Vi koji ste već više godina s nama znate da su na Konferenciji o dobroj ekonomiji uvijek trudimo predstavljati i priče iz našeg dvorišta, one koje su nam najbliže, iz Hrvatske ili makar iz regije i država oko nas. Uvijek je jedan panel rezerviran za Naše dobre priče. Tako je i ove godine premda smo se trudili da i u drugim tematskim raspravama i panelima budu prisutne naše dobre priče što se i vidi iz programa.

Pozivamo Vas da ih poslušate i doživite…ponekad su to priče i kojima treba neki oblik podrške ili pomoć, a najviše možemo pomoći onima oko nas. Treba im ohrabrenje, a toliko puta zaslužuju naše čestitke pa i divljenje na ustrajnosti u solidarnosti, na hrabrosti da se ide i protiv struje. Tri priče koje nudimo ove godine su svaka posebna za sebe, a sve vuče isti san ostvariti – učiniti ovaj naš svijet ljepšim, humanijim i boljim mjestom za život. Ujedinjeni u različitosti.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Konferenciji o dobroj ekonomiji na panelu Naše dobre priče gdje predstavljamo hrabre žene iz bivše tvornice Kamensko koje su osnovale svoju radnu udrugu i nastavljaju zajedno raditi i stvarati, ali i boriti se kroz nju. S nama priča Đurđa Grozaj. Isusovačka služba za izbjeglice nam pokazuje kako se iz svoje vjere širi ljudskost i ljubav prema svima, kako se iz ljudskosti i ljubavi živi vjera. Bez predrasuda usmjereni da pomognu onima kojima trebaju predstaviti će svoj rad, ali i kako im napreduje Centar za integraciju izbjeglica „SOL“. S nama priča Janko Gredelj.


Slobodna domena – zadruga za otvoreni kod i dizajn jedna je od onih priča za koje kažete kako da ih nema trebalo bi ih stvoriti. Otvaraju kodove i dizajniraju slobodu, dijele svoje znanje i šeraju zadrugarstvo. Znaju sve o tome kako dobre priče prikazati, kako ih oblikovati, kako ih učiniti jasnima i snažnima u slici i multimediji da ne izgube ništa od dobroga u stvarnosti. Oni su naši dizajneri i dizajnerice, programeri i programerke, kreativci i kreativke, inžinjeri i inžinjerke koji dijele znanje, informacije, ideje… S nama priča Marko Vuković.

Do konferencije se upoznajte s našim dobrim pričama na:


http://udrugakamensko.hr/


http://www.jrs.hr/


https://slobodnadomena.hr/A na konferenciji oni su na pozornici poslijepodne od 16:30 do 17:30. Datum 15.06.2018. godine, mjesto kino Tuškanac, Zagreb, a svoje karte možete nabaviti preko sustava Entrio po cijeni od 70,00kn.


Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png