Akademija prirodnog graditeljstva - I. modul

Dragi ljudi, krenula je Akademija prirodnog graditeljstva. Očekivanja od prvog modula su bila visoka, no zahvaljujući odličnoj usklađenosti i divnoj ekipi polaznika uspjeli smo nadmašiti najoptimističnije procjene. Koliko volje, entuzijazma i želje za stvaranjem...neopisivo!

Čitanje nacrta, statika hobit kuće od bagermovih balavana, zaštita na radu, organizacija gradilišta, temeljenje, oplate, rukovanje ručnim, električnim i motornim alatima samo su neka područja koja smo teorijski i praktično obradili i izveli.

Izgradio se poljski wc na gradilištu, klupe i stolovi od granja i oblica, postavio se zaklon od sunca, izgradili su firepit, krevete za spavaonu i kutiju za kompostni wc. Da li je nedostajalo zabave???? Kakvo pitanje, stvarno svašta pitate.... Nakon radnog dana kupanje u visokoj Kupi, vatrica firepita, a naša draga Anđelka Antulov je ispekla tri torte za svoj roćkas i Prvi maj. O domaćoj kuhinji majstora Tome je bespredmetno raspravljati. Veselimo se nastavku Akademije i s nestrpljenjem očekujemo drugi modul na kojem ćmo se upoznati sa drvnim tehnologijama, konstrukcijama i teskarskim spojevima. Šalung na stranu, sada slijedi masivna drvena rapsodija.

Prezentaciju Akademije prirodnog graditeljstva možete poslušati 05.05.2018. u 9h na 2. Konvenciji prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png