Pjesnička rezidencija “Tragovi u snijegu”

Pjesnička rezidencija “Tragovi u snijegu” održala se od 26.- 28. siječnja na Recikliranom imanju Vukomerić. Ideja rezidencije bila je da se kroz tri dana odabrane pjesnike informira o problematici ekološkog otiska, pojmu permakulture i potencijalnim permakulturnim rješenjima kako bi mogli kroz kreativno stvaralaštvo prenijeti naučene stvari kroz stihove objavljene u elektroničkoj zbirci. Pjesnici koji su sudjelovali bili su Roberto Vodanović Čopor, Goran Zajček, Toma Zidić, Tamara Grdić, Anamarija Levak i Vedrana Pavlak. Sva tri dana sastojala su se od edukativnog programa koje je uključivalo predavanje Dražena Šimleše o ekološkom otisku, vodstvo po imanju te predavanje o permakulturi Sendy Osmičević i gledanje edukativnih dokumentaraca, te pjesničkog programa koji je uključivao mini black-out poetry radionicu, pisanje kolektivne poezije, pjesničke dokumentarce te diskusiju o poeziji kao i pjesničko čitanje. Svaki dan je postojalo vrijeme predviđeno za kreativno stvaralaštvo.

Kroz aktivno stvaralaštvo, kreativnost i poeziju, ekološke probleme, konkretnije problem ekološkog otiska, možemo približiti široj javnosti dokazujući da umjetnost može biti izrazito jak medij za poticanje pozitivnih promjena. Ako progovorimo o mogućim rješenjima problema te kroz to osvijestimo barem jedan dio pjesničke scene, kulturnim ćemo djelovanjem utjecati na poboljšanje svjetske ekološke krize, a pri tome stvarati kvalitetnu angažiranu poeziju čija svrha neće biti puki larpurlartizam već prijeko potrebna filantropija.


Zbirku pjesama preuzmite klikom na link.


Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png