Pjesnička rezidencija “Tragovi u snijegu”

March 21, 2018

Pjesnička rezidencija “Tragovi u snijegu” održala se od 26.- 28. siječnja na Recikliranom imanju Vukomerić. Ideja rezidencije bila je da se kroz tri dana odabrane pjesnike informira o problematici ekološkog otiska, pojmu permakulture i potencijalnim permakulturnim rješenjima kako bi mogli kroz kreativno stvaralaštvo prenijeti naučene stvari kroz stihove objavljene u elektroničkoj zbirci. Pjesnici koji su sudjelovali bili su Roberto Vodanović Čopor, Goran Zajček, Toma Zidić, Tamara Grdić, Anamarija Levak i Vedrana Pavlak. Sva tri dana sastojala su se od edukativnog programa koje je uključivalo predavanje Dražena Šimleše o ekološkom otisku, vodstvo po imanju te predavanje o permakulturi Sendy Osmičević i gledanje edukativnih dokumentaraca, te pjesničkog programa koji je uključivao mini black-out poetry radionicu, pisanje kolektivne poezije, pjesničke dokumentarce te diskusiju o poeziji kao i pjesničko čitanje. Svaki dan je postojalo vrijeme predviđeno za kreativno stvaralaštvo.

Kroz aktivno stvaralaštvo, kreativnost i poeziju, ekološke probleme, konkretnije problem ekološkog otiska, možemo približiti široj javnosti dokazujući da umjetnost može biti izrazito jak medij za poticanje pozitivnih promjena. Ako progovorimo o mogućim rješenjima problema te kroz to osvijestimo barem jedan dio pjesničke scene, kulturnim ćemo djelovanjem utjecati na poboljšanje svjetske ekološke krize, a pri tome stvarati kvalitetnu angažiranu poeziju čija svrha neće biti puki larpurlartizam već prijeko potrebna filantropija.

 

Zbirku pjesama preuzmite klikom na link.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive
Please reload

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png