Proveden projekt "Hoću to!"

U sklopu projekta "Hoću to!" uz pomoć Zagrebačke županije, uspješno je proveden eduaktivni program s naglaskom na reciklažu i to u školama PŠ Dubranec, PŠ Lukavec i OŠ Eugena Kumičića.


Projekt je započeo organiziranim posjetom Recikliranom imanju, gdje su se učenici upoznali s pojmom permakulture, primjerima reciklaže na imanju, ekološkim vrtom te bankom sjmemena. Izradili smo hranilice za ptice, obavili berbu u vrtu, očistili sjeme, a na kraju imali ručak od organskih namirnica. Druga radionica je bila radionica kućnog kompostiranja koja uči kako zbrinuti vlastiti biootpad, a svaki razred sudionika je dobio vlastitu kantu na korištenje. Na trećem susretu je bila eduakcija o očuvanju bioraznolikosti okoline s naglaskom na kukce, uz izradu hotela za kukce. Zadnja ali vjerovatno i najzabavnija radionica bila je na temu upcyclinga u kojoj su djeca izrađivala prigodne ukrase i poklone od već korištenih predmeta i materijala kao npr. prstene od tipkovnice, ključovjes, jež za božićnu pšenicu, privjeske za ključeve, čestitke, ukrasne kutijice itd. Svoje rukotvorine će nuditi na Božićnom sajmu u njihovim školama, a donacije će utrošiti za vrtni alat.


Nakon provedenih aktivnosti polaznici ekoloških grupa stekli su nova znanja vezana uz permakulturu i održvi razvoj te kroz praktični rad usvojili navike recikliranje koja su počeli odmah primjenjivati. Zbog velike zainteresiranosti planira se i daljnja provedba eko grupa i sličnih aktivnosti u suradnji sa školama.

Archive
ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png